Juryprijs LC Award 2013

Written By :

Category :

Awards

Posted On :

Share This :

De LC Award is een nieuwe prijs die de schijnwerper zet op studentenprojecten. Zes mbo- en hbo-scholen doen hieraan mee. Elke school heeft een eigen ‘voorverkiezing’ voor de LC Award gehouden. Dat heeft geleid tot een lijst van 18 nominaties, drie per opleiding. Behalve de lezersprijs zijn op 11 juni 2013 in het gebouw van Leeuwarder Courant twee juryprijzen uitgereikt, eentje voor het beste hbo-project en een award voor het beste mbo-project. Beste HBO-project: Nicole Bakker Beste MBO-project: Kyra Meijer Publieksprijs: Durk Pelsma Tijdens de nominatieronde is er een video gemaakt om het project te promoten. De inzending zag er als volgt uit.

De NHL Hogeschool heeft de volgende promotieflyer gemaakt.
“Uitkijkend over de daken van Florence, waar zij was voor een internationaal project, kon tweedejaars bouwkundestudente Nicole Bakker zich goed voorstellen dat het niet mooi is om lukraak zonnepanelen neer te kwakken. Toch jammer, bedacht zij. Zon is er genoeg. Wat zou het mooi zijn als een zonnepaneel vrijwel onzichtbaar geïntegreerd kan worden in de straat, gevel of dak. Dan kan iedereen profiteren van gratis stroom én blijft de ruimtelijke kwaliteit gewaarborgd. Wat wil je nog meer? Na enig onderzoek kwam Nicole tot haar grote verbazing tot de ontdekking dat dit soort producten al bestaan. Waárom weet niemand hiervan? Vanuit de drijfveer om hier bekendheid aan te geven, schreef zij een handboek. Lector Bert Plomp helpt nu bij het realiseren van het boek, zodat straks iedereen deze kennis kan benutten.”
Tijdens de awarduitreiking moesten de projecten worden gepitcht. In de onderstaande video is de vragenronde van de jury te zien.